Trailerprimeur van de Oer-Hollandse komedie Casa Coco.

Amsterdam, 23 September 2021

Trailerprimeur van de Oer-Hollandse komedie Casa Coco.

De oer-Hollandse feelgood film Casa Coco met Joke Bruijs en Gerard Cox draait vanaf 13 januari 2022 in de Nederlandse bioscopen. De film gaat over de Rotterdamse vriendengroep (Loes Luca, Richard Groenendijk, Gijs de Lange, Frédérique Spigt) die ieder jaar overwinteren op het eiland Bonaire in het pension van Pleun Saris (Joke Bruijs). Als Pleun ontdekt dat haar jeugdliefde Toon Emmers (Gerard Cox) er ook bij is, doet dit de nodige stof opwaaien. 

Ook Katja Schuurman, Oscar Aerts, Tania Kross, Pamela Teves en Chris Tates zijn te zien in deze zomerse komedie voor oud én jong. De trailer van de film is hier te bekijken.

Het verhaal
De Rotterdamse Pleun (Joke Bruijs) runt al jaren een Pension op Bonaire, waarbij ze zich richt op de naar bezinning en rust zoekende gast. In de praktijk zijn dat voornamelijk Rotterdammers uit haar eigen kennissenkring, die graag onder elkaar willen zijn. Zo ook Pleun’s jeugdliefde Toon (Gerard Cox) die, nadat zijn vrouw heeft aangekondigd van hem te willen scheiden, met een bevriend echtpaar mee komt en merkt dat onder de Antilliaanse zon de dagen minder grijs zijn. Pleun heeft Casa Coco opgebouwd tot een schitterend gelegen Pension maar door de toenemende concurrentie loopt haar onderneming na de succesvolle beginjaren minder goed. Net wanneer Pleun en Toon nader tot elkaar komen, ontdekt Toon dat het voortbestaan van Casa Coco aan een zijden draadje hangt. Lukt het Toon het Pension te redden en zijn jeugdliefde te heroveren?

Cast
Joke Bruijs en Gerard Cox vertolken de hoofdrollen in Casa Coco. Joke en Gerard waren in het echte leven ook 10 jaar lang met elkaar getrouwd, dus geliefden spelen in Casa Coco voelt voor hen vertrouwd. Het is ook niet de eerste keer dat zij samen op het witte doek te zien zijn, ze waren namelijk eerder te zien in ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’. Voor de overige castleden hebben de producenten gezocht naar onder andere (Rotterdamse) humor en chemie.

Naast Joke en Gerard zijn ook Katja Schuurman, Richard Groenendijk (De Jopie Parleviet Show), Loes Luca (Huisvrouwen Bestaan Niet, Mi Vida), Pamela Teves (Weerzienwekkend), Frederique Spigt (Weemoedt), Oscar Aerts (Meskina), Chris Tates (Meiden van de Herengracht), Tania Kross (Toren C), Bruni Heinke (Goede Tijden Slechte Tijden), Carolien van den Berg (De Spa), Nerah Dundas en Mike Libanon (Kill Switch) te zien in de komedie Casa Coco.

Makers
De film is geproduceerd door Greenfield Film Productions (Huisvrouwen Bestaan Niet) en Messercola (De Grote Sinterklaasfilm, Expeditie Vos). De film is geregisseerd door Bob Wilbers (Expeditie Vos, Dokter Tinus) en het scenario is geschreven door Jacqueline Epskamp (Weg van jou, Divorce) met medewerking van Maria Goos (Cloaca, La Famiglia), Peter Römer (Baantjer, Gooische Vrouwen) en Gerard Cox. Casa Coco wordt op 13 januari 2022 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop uitgebracht.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *