OPNAMES ‘MEES KEES OP EIGEN BENEN’ VAN START 

MEES KEES IS TERUG!
OPNAMES ‘MEES KEES OP EIGEN BENEN’ VAN START 

Het is alweer enige tijd geleden sinds de vorige film uitkwam en over 2 weken gaan de opnames van start voor het langverwachte zesde deel in de succesvolle reeks ‘Mees Kees’. In de hoofdrollen van ‘Mees Kees op Eigen Benen’ schitteren opnieuw Leendert de Ridder als de jonge Meester Kees en Sanne Wallis de Vries als de strenge directrice Dreus. Daarnaast zal Raymonde de Kuyper wederom de rol van Mees Kees’ moeder vertolken en ook Jochen Otten is terug als Meester Hank. De film wordt geregisseerd door Pieter van Rijn naar het scenario van Tijs van Marle. ‘Mees Kees op Eigen Benen’ zal vanaf 18 december 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.
De eerdere delen van ‘Mees Kees’ hebben gezamenlijk miljoenen bezoekers naar de bioscopen getrokken. Het zesde deel belooft weer een spannend en meeslepend avontuur te worden, vol herkenbare situaties en nieuwe uitdagingen voor Mees Kees en zijn leerlingen.

MEES KEES OP EIGEN BENEN is deze kerst vanaf 18 december in de bioscoop te zien.  

Over de film
Als Mees Kees gaat verhuizen en Tobias’ moeder een leuke man ontmoet, lijkt er heel veel te veranderen voor Tobias. Terwijl Dreus een vossenjacht voorbereidt en de klas aan een vrolijk robotproject werkt, komt Tobias er samen met Mees Kees achter dat verandering niet altijd slecht is! Soms misschien zelfs leuk.

Over de cast
In de hoofdrollen schitteren opnieuw Leendert de Ridder als stagiair Kees en Sanne Wallis de Vries als de pinnige directrice Dreus, bekend van hun rollen in ‘Mees Lees Langs de Lijn’ en ‘Mees Kees in de Wolken’. Ook Raymonde de Kuyper, die eerder te zien was als de moeder van Mees Kees, keert terug, evenals Jochen Otten, die in ‘Mees Kees Langs de Lijn’ de rol van Meester Hank vertolkte.

Over de makers
Het verhaal van Mees Kees is gebaseerd op de serie jeugdboeken ‘Mees Kees’ van de schrijfster Mirjam Oldenhave met illustraties van Rick de Haas en uitgegeven door uitgeverij Ploegsma. De regie van Mees Kees op Eigen Benen is in handen van Pieter van Rijn (Bon Bini Holland 3, Bon Bini: Bangkok Nights, MeesterSpion), naar het scenario van Tijs van Marle (Mees Kees-films, Dirty Lines, Superjuffie). De film wordt geproduceerd door Frank Groenveld vanuit Greenfield Film Productions. Frank was ook als producent medeverantwoordelijk voor ‘All Inclusive’, ‘Casa Coco’, ‘Ik Wist Het’, ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’, ‘Kruimeltje’ en ‘Homies’.

De film ‘MEES KEES OP EIGEN BENEN’ wordt op 18 december 2024 door filmdistributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.