Hoofdrollen ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ voor Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca

Amsterdam, 13 april 2017

Hoofdrollen ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ voor Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca

Vanmiddag is in Vondel CS in Amsterdam de cast van de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen Bestaan Niet bekend gemaakt. De hoofdrollen zijn voor Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca. Belangrijke bijrollen zijn voor Jim Bakkum, Kay Greidanus, Leo Alkemade en Victoria Koblenko. Eva van de Wijdeven speelt Gijsje, een jonge, ambitieuze controlfreak met een stevige dosis smetvrees die samen met haar partner Jasper (Kay Greidanus) een kind wil én carrière wil maken op het reclamebureau waar ze samenwerkt met de sexy Dominique (Jim Bakkum). Jelka van Houten is te zien als haar oudere, rommelige zus Marjolein die getrouwd is met Huib (Leo Alkemade) en als moeder van drie kinderen na het kwijtraken van haar baan probeert om een ‘schoolpleinmoeder’ te worden. Loes Luca kruipt in de huid van hun bohemienne moeder Loes, die stiekem iets te veel hypotheken op het familiehuis heeft genomen tot grote ontsteltenis van haar dochters.

De opnames van Huisvrouwen Bestaan Niet gaan 24 april van start. De regie is in handen van Aniëlle Webster die vorige week een Emmy Kids Award won voor de serie Kasper en de Kerstengelen. Cabaretier Richard Kemper schreef het scenario dat gebaseerd is op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’. Huisvrouwen Bestaan Niet wordt geproduceerd door REP Film in coproductie met CTM Films. Distributeur Independent Films brengt de film vanaf 21 december uit in de bioscoop.

Over de film:

In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze control freak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohemienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

Over de makers:

Rick Engelkes is al geruime tijd actief als Theaterproducent en samen met zakelijk partner Frank Groenveld wordt er inmiddels vanuit REP Film aan diverse films en series gewerkt. Huisvrouwen Bestaan Niet wordt de eerste film die REP Film produceert in coproductie met CTM Films.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als Gooische Vrouwen, Soof, Hartenstrijd, Paddington, John Wick 2, The Hunger Games reeks, Elle en La La Land is Independent Films de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *