Gouden Film voor HUISVROUWEN BESTAAN NIET

Gouden Film voor HUISVROUWEN BESTAAN NIET

De romantische komedie HUISVROUWEN BESTAAN NIET heeft de Gouden Film status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film, sinds de release op 21 december, in de bioscoop gezien. De award werd vanmiddag feestelijk overhandigd aan regisseur Aniëlle Webster en hoofdrolspeelsters Jelka van Houten en Eva van de Wijdeven in Pathé Tuschinski. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. Huisvrouwen Bestaan Niet is de zestiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

In de komedie HUISVROUWEN BESTAAN NIET worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

HUISVROUWEN BESTAAN NIET is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling De Huisvrouwmonologen.
Het scenario is geschreven door cabaretier Richard Kemper en de regie is in handen van Aniëlle Webster (Mees Kees langs de lijn, Kasper en de Kerstengelen). De hoofdrollen worden vertolkt door Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca. Daarnaast zijn ook Kay Greidanus, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Leo Alkemade, Fred van Leer en Richard Kemper te zien in de komedie.
De film is geproduceerd door REP Film en CTM Films en is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Eurogroei Films en RTL. Huisvrouwen bestaan niet wordt gedistribueerd door Independent Films en is te zien in 137 bioscopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *